петак, 23. август 2019.

Алтернативни правци због затварања Карађорђеве улице

Карађорђева улица биће затоворена за саобраћај од 24. до 26. августа, како би се урадили квалитетни завршни слојеви приликом асфалтирања, рекао је за Јутарњи програм РТС-а градски секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш. 

Према његовим речима, потез од Херцеговачке улице до Великог степеништа биће затворен, што укључује делове Париске, Булевара војводе Бојовића и Црногорске улице.

– Саобраћајном сигнализацијом биће обезбеђена и обележена цела зона, која ће бити затворена, те апелујемо на грађане да у овом делу док трају радови користе алтернативне правце. На терену ће бити припадници Министарства унутрашњих послова, као и радници који ће усмеравати грађане – појаснио је Главаш.

Како је нагласио Главаш, грађани ће моћи да користе Травничку улицу и Улицу браће Крсмановића, које ће бити „слепе” и слободне за двосмерни саобраћај. 

– Такође, од Булевара војводе Бојовића, тачније од излаза из Бетон хале до Карађорђеве улице, саобраћај ће бити преусмерен на двосмерно кретање. Кретање ће бити преусмерено и на Улицу Гаврила Принципа ка кружном току Херцеговачке улице и даље ка Старом савском мосту – поручио је он и додао да се гужве очекују и због повратка грађана са годишњих одомора, али да ће саобраћајна полиција свакодневно бити на терену.

Главаш је рекао да ће обећања бити испуњена и да ће саобраћај у Карађорђевој улици кренути 1. септембра, што ће растеретити овој део града.

– Отворићемо за моторна возила Карађорђеву улицу, затим улице које су уз Улицу 27. марта, Улицу Маријане Грегоран, а затим и једно по једно градилиште, како би се саобраћај стабилизовао у целој престоници – закључио је он.