петак, 23. август 2019.

Никодијевић отворио обновљени кошаркашки терен у оквиру акције „Сто терена за једну игру”

Председник Скупштине града Никола Никодијевић, заменица председника Општине Врачар Радмила Сарић и потпредседник Кошаркашког савеза Србије Игор Ракочевић свечано су вечерас отворили обновљени кошаркашки терен у Чубурском парку посвећен  „Златним момцима” – освајачима златних медаља на светским првенствима.

Догађају је присуствовала секретарка за спорт и омладину града Београда Драгана Белојевић, прослављени кошаркаши Жарко Паспаљ и Никола Лончар, представници компаније Моцарт - која је донирала средства за обнову терена, као и велики број поклоника кошарке.

Никодијевић је истакао да је дивно да се, у сусрет Светском првенству у кошарци, један терен посвети нашим златним генерацијама и захвалио се компанији Моцарт на друштвеној одговорности.

–Ми смо у заједничкој мисији како би деци Београда обезбедили што више терена и места за рекреацију и спортске активности. Такође циљ Града Београда је да охрабрује друштвено одговорне компаније да подрже школски спорт, да заједно обнављамо спортску инфраструктуру у општинама и на тај начин популаришемо здраве животне навике код најмлађих – указао је Никодијевић.

Он је додао да се само упорним и доследним улагањем у спортски подмладак може обезбедити да ће и будуће генерације доносити медаље и низати успехе на највећим светским такмичењима. Такође је подсетио да је Град Београд ове године издвојио више средстава за школски спорт и рекреацију, као део стратегије да се што више деце активно бави спортом.

Радмила Сарић се такође захвалила компанији Моцарт јер је у склопу акције обнове 100 терена у Србији уврстила и општину Врачар.

–Врачар воли кошарку, она се негује у школским двориштима и парковима. Врачар јесте заслужио овакав кошаркашки терен који ће бити место сусрета свих генерација – навела је Сарић.

Ракочевић се захвалио друштвено-одговорној компанији Моцарт што су омогућили деци да уживају у кошарци и изразио очекивање да ће још пуно трена бити обновљено широм Србије.

Спортски терен у Чубурском парку обновљен је у оквиру акције ,,Сто терена за једну игру”. Отварању је претходила ревијална утакмица младих селекциија КК Раднички, такође бравурама најбољег баскеташа на Балкану Немање Трикија Блажића, као и наступом групе ТХЦФ, чијом ће се песмом бодрити репрезентација Србије на Светском првенству у Кини.