субота, 24. август 2019.

Весић: Пут Нови Београд – Сурчин важан за развој нашег града

Заменик градоначелника Београда Горан Весић захвалио је данас председнику Републике Србије Александру Вучићу и Влади Републике Србије на потписаном уговору о пројектовању и извођењу радова на изградњи деонице Нови Београд – Сурчин, чија је вредност 70,5 милиона долара.

Весић је рекао да је деоница Нови Београд – Сурчин од изузетног значаја за функционисање коридора Милош Велики, као и да представља везу Београда са новим ауто-путем.

– Овај пут веома је важан за наш град и у дужини од 7,9 километара протеже се од Војвођанске улице на Новом Београду, где је планиран кружни ток, па све до будуће петље Сурчин – истакао је Весић.

Он је нагласио да је Град Београд захвалан ЈП „Путеви Србије” јер су приликом уговарања узели у обзир све захтеве које је он у име града изнео, међу којима је и захтев да се води рачуна да овај пут пролази кроз насељено, градско подручје и да је потребно да се изграде тротоари и бицклистиче стазе са обе стране ове саобраћајнице, ширине два метра и 2,20 метра.

– ЈП „Путеви Србије” је испоштовало наше захтеве да се води рачуна о укрштању ове саобраћајнице са локалним путевима, што подразумева изградњу укупно пет мостовских конструкција и једног надвожњака, а осим тога, укрштања са локалним саобраћајницама биће остварена и преко четири површинске и једне денивелисане раскрснице односно петље – објаснио је Весић.

Говорећи о извођењу ових радова, заменик градоначелника је нагласио да је веома важно што ће извођач због овог дела који се води као „градска деоница” имати кратак рок изградње, јер ће се будући радови одвијати у зони становања. Овим решењем ће се обезбедити да се кишне воде преко планираних ретензија скупљају и пречишћавају, а потом пречишћене испуштају у канале, што ће бити први такав случај у Србији.

– Град Београд је захвалан председнику Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић и министарки грађевинарства и инфраструктуре Зорани Михајловић на томе што ће Београд добити овакву саобраћајницу – рекао је Весић и додао да се очекује да „Путеви Србије” веома брзо распишу тендер и за заштитну ограду од буке на ауто-путу код Блока 22.