недеља, 25. август 2019.

Од 1. септембра за саобраћај отворенa Карађорђева улица, Трг републике, Топличин венац и раскрснице у Таковској улици и Булевару деспота Стефана

Урађен је асфалтни слој у Карађорђевој код раскрснице улица Париске и Симе Марковића. Тренутно се ради део улице до Бранковог моста и да би овакви радови били изведени, неоппходно је било да се затвори улица на два дана, изјавио је помоћник градоначелника Андреја Младеновић за РТС.

Он је нагласио да ће Карађорђева и данас бити затворена, док ће већ од сутра бити враћена на претходни режим, што значи проходност улице за саобраћај од Бранковог моста до Париске улице.

– Црногорска улица, која се спушта од Бранковог моста ка Карађорђевој, још два дана ће бити затворена, јер се ради комплетна реконструкција – рекао је Младеновић.

Помоћник градоначелника је најавио да ће Карађорђева од следећег викенда, то јест од 1. септембра бити пуштена за саобраћај у пуном профилу и да ће накнадно бити уређени тротоари.

– Овом улицом ће већ од следећег викенда саобраћај у пуном профилу бити пуштен, а то значи да ће бити отворене за саобраћај траке за путна возила и шине за трамваје. Осим Карађорђеве улице, од 1. септембра за саобраћај ће у пуном профилу бити пуштени и Трг републике, Топличин венац, раксрсница Таковске са Улицом 27. марта, затим раскрсница Булевара деспота Стефана и Џорџа Вашингтона, а већ је пуштена у рад раскрсница Старине Новака са Улицом краљице Марије – прецизирао је он.