среда, 28. август 2019.

Седница Скупштине града заказана за сутра

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић сазвао је за сутра, 29. август, 15. седницу Скупштине града.

Пред одборницима је Предлог плана детаљне регулације за нови кумодрашки колектор, III фазa (од Ретензије „Кумодраж 1” до нове Кумодрашке улице), Предлог плана детаљне регулације за изградњу водова 35 киловолта од трафостанице 35/10 киловолта „Винча” до подручја санитарне депоније Винча, Предлог плана детаљне регулације за изградњу водова 110 киловолта ради прикључења постројења за управљање отпадом у Винчи на мрежу, као и Предлог плана генералне регулације система зелених површина Београда. На дневном реду је и неколико предлога измена и допуна урбанистичких планова од важности за развој града.

Одборници ће расправљати о Предлогу одлуке о измени Одлуке о боравишној такси, као и Предлогу закључка о давању сагласности Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда да са привредним друштвом ИКЕА Србија д.о.о. закључи уговор о регулисању међусобних односа у вези са заједничким припремањем и опремањем грађевинског земљишта за потребе опремања ритејл парка на локацији Бубањ поток.

Пред одборницима су и Предлог одлуке о премештању Споменика жртвама рата и браниоцима отаџбине 1990–1999, Предлог одлуке о усвајању предлога концесионог акта о потреби финансирања набавке, постављања и одржавања покретних степеница и лифтова за инвалиде, реконструкције и одржавања делова подземних пролаза и набавке, постављања и повезивања дигиталних камера и опреме за снимање и прикупљање информација о саобраћају и софтевера за управљање саобраћајем у граду Београду, који се не могу комерцијално користити, као и Предлог одлуке о усвајању концесионог акта за поверавање обављања комуналне делатности јавног превоза путника на ноћним линијама на територији града Београда.

На дневном реду су и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о пречишћавању и дистрибуцији воде, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о условима коришћења кеса за испоруку робе на месту продаје роба и услуга, Предлог одлуке о усвајању плана за постављање подземних контејнерa за селекцију отпада и рециклажу у периоду од 2019. до 2029. године за територију градске општине Стари град, као и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о управљању комуналним, инертним и неопасним отпадом,

Предлог одлуке о измени и допуни Одлуке о промени оснивачког акта Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа”, као и Предлог решења о давању сагласности на одлуку о измени и допуни Статута Јавног комуналног предузећа за јавне гараже и паркиралишта „Паркинг сервис” Београд.

На дневном реду су и предлози аката о којима се одлучује по скраћеном поступку, а то су предлози решења о разрешењу и именовању директора и в.д. директора у једном броју предузећа и установа, чији је оснивач Град Београд, именовању чланова управних и надзорних одбора у једном броју предузећа и установа, као и разрешењу и именовању чланова школских одбора у једном броју основних и средњих школа на територији града Београда.