уторак, 10. септембар 2019.

Снимање филма „Хотел Београд” прилика за промоцију главног града

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић присуствовао је данас конференцији за новинаре коју су организовале Продуцентска кућа „Архангел Студиос” из Београда и руска продукција „Yellow, Black and White” поводом снимања филма „Хотел Београд“. 

Петронијевић је подсетио да овај филм подржава Града Београд.

– Београд дугује велику захвалност глумцима Милошу Биковићу, Миодрагу Радоњићу и Дијани Пожарској што су успели да сакупе партнере и омогуће снимање филма и серије који ће се од следеће године приказивати како у домаћим тако и у биоскопима широм Руске Федерације. Град је подржао овај пројекат, на којем се увелико ради већ више од годину дана, а све у циљу промоције наших туристичких капацитета и привлачења руских туриста у нашу престоницу – казао је Петронијевић. 

Продуцент и глумац Миодраг Радоњић истакао је да му је драго што се после дуге припреме овај пројекат реализује.

– Срећан сам што радим жанр у којем се до сада нисам опробао. Овај филм ће имати прилику за дистрибуцију и ван Србије јер је у питању српско-руска копродукција и то је лепа прилика да се промовише наша култура и у другим деловима света – истакао је Радоњић.

Продуцент и главни глумац Милош Биковић казао је да је веома поносан што снимање овог филма даје фантастичну могућност да милионска публика која је пратила Павла и Дашу упозна нашу земљу. 

„Хотел Београд” је романтична комедија која представља наставак популарних ТВ серијала који су имали милионску гледаност у више од 20 земаља. 
Компликовани љубавни однос Паше (Милош Биковић) и Даше (Дијана Пожарскаја) и даље ће остати у центру пажње, а додатну интригантност радњи донеће и нови ликови, посебно они које ће тумачити глумци Јелисавета Теодосић, Љубомир Бандовић и Миодраг Радоњић. 

Продуцентска кућа „Архангел Студиос” из Београда и руска продукција „Yellow, Black and White” спремају ову јединствену сагу, коју ће као редитељ потписати чувени Константин Статскиј.