петак, 13. септембар 2019.

Весић поручио извођачима да одмах замене коцке на коловозу око Трга о свом трошку и без заустављања саобраћаја

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, градски урбаниста Марко Стојчић и помоћник градоначелника Александар Марковић јутрос су изненада дошли у инспекцију Трга републике и одржали састанак са извођачима. Горан Весић је у име Града Београда дао извођачу рок од 35 до 40 дана да одмах замени све коцке на коловозу око трга о свом трошку.

Обраћајући се извођачима, Весић је нагласио да прво жели да честита свима који су урадили сјајан посао на Тргу републике и на Топличином венцу. 

– Добили смо европски трг, један од најлепших, и многи градови Европе нам завиде на оваквом тргу и уређеном центру града. Већ сте видели да је трг постао место окупљања, прошле недеље смо имали на овом простору дивну манифестацију „Позориште на Тргу”, а већ од среде почињу Дани европског фудбала у Београду, када ће се на тргу организовати програми за децу сваког дана када у Европи играју фудбалери „Црвене звезде”, „Партизана” и репрезентације – рекао је Весић и додао да је разлог његовог доласка да провери примедбе које је добијао од грађана, пре свега бициклиста, мотоциклиста и удружења на коцке на коловозу око трга које су их спречавале да тај простор нормално користе.

Недопустиво је да када сте пројектовали и радили коловоз око трга нисте размишљали о свим категоријама корисника, већ само о аутомобилима, поручио је Весић.

– Ми смо власт која слуша грађане и сад ћете лепо о свом трошку да поправите све што сте погрешно урадили и да коцке прилагодите тако да коловоз могу да користе бициклисти и мотоциклисти. Град Београд је платио све до последњег динара да се овај трг среди и поправићете сваку грешку о свом трошку, а Град Београд неће коштати ни динар то што будете радили. Имате од 35 до 40 дана да све завршите, организујте се одмах, нема заустављања саобраћаја него ћете радити по етапама и да нам у овом року предате коловоз такав да сви могу да га користе. И још нешто, направићете бициклистичку стазу о свом трошку – рекао је Весић.

Заменик градоначелника је указао да град брине о грађанима и одговорно се понаша према новцу грађана.

– Педесет пута ћу вас вратити док не урадите посао како треба, и вас, и сваког другог ко ради за Београд. Поново ћете да предложите коцке о свом трошку, динар нећете добити за то и нећу да чујем да се грађани жале на коцке на коловозу – рекао је Весић.

Он је обраћање завршио поруком извођачу да данас направе план пресложавања коцки без заустављања саобраћаја и да од сутра наставе да раде, а да ће он лично контролисати сваки дан шта су урадили. 

– Грађани не смеју да осете то што сада радите, радите ноћу, ујутру, по етапама, али саобраћај неће бити заустављен, а ви ћете урадити посао како треба – поручио је Весић.