недеља, 20. октобар 2019.

Положен венац на Споменик совјетским ветеранима на Авали

Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић положио је данас венац на Споменик совјетским ветеранима на Авали поводом Дана ослобођења Београда у Другом светском рату.

Он је том приликом истакао да се сваке године 20. октобра одаје пошта херојима који су долазећи на обележавање двадесетогодишњице ослобађања Београда трагично страдали 1964. године.

– На Споменику маршалу Бирјузову и генералу Жданову на Авали одајемо пошту херојима Совјетског Савеза и херојима који су ослободили Београд. То су људи који су задужили наш град. Обележавајући Дан ослобођења Београда, увек се сетимо херојског подвига, али и трагичне смрти која се десила пре 55 година. Хвала им на томе што су заједно са свим херојима који су дали свој живот ослободили Београд од нацизма и фашизма пре 75 година – рекао је Младеновић.

Он је истакао да их не смемо заборавити, те да на Авали на један посебан начин одaјeмо пошту људима који су на путу да заједно са Београђанима прославе двадесетогодишњицу трагично страдали у авионској несрећи.

Венце су положили представници Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, Министарства одбране, Војске Србије, амбасадор Руске Федерације и представници борачких организација.