четвртак, 7. новембар 2019.

Седница Скупштине града заказана за 12. новембар

Председник Скупштине града Никола Никодијевић заказао је за уторак, 12. новембар, 17. седницу Скупштине града, са почетком у 10 часова.

На дневном реду седнице је Предлог одлуке о изменама Oдлуке о утврђивању обима средстава за вршење послова града и градских општина и одређивању прихода који припадају граду, односно градским општинама, као и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Града Београда за 2019. годину.

Пред одборницима је и Предлог одлуке о измени и допуни Одлуке о правима и услугама социјалне заштите, Предлог одлуке о измени и допуни Одлуке о утврђивању категорија корисника који плаћају субвенционисану цену комуналних услуга, Предлог одлуке о изменама Одлуке о снабдевању топлотном енергијом у граду Београду, као и Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о расподели нето добити из 2018. године предузећа „Ташмајдан” д.о.о, Привредног друштва „Зоолошки врт Града Београда”, Спортско-рекреативног центра „Пионирски град”, Јавног предузећа „Хиподром Београд” и Привредног друштва „Електроизградња” д.о.о.

На дневном реду је и Предлог одлуке о комуналној милицији, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о бесповратном суфинансирању активности на инвестиционом одржавању и унапређењу својстава зграде, Предлог одлуке о изменама и допунама Пословника Скупштине Града Београда, Предлог одлуке o изменама Одлуке о Градској управи Града Београда, Предлог друге измене и допуне Програма уређивања и доделе грађевинског земљишта за 2019. годину, Предлог одлуке о измени и допуни Одлуке о оснивању Завода за биоциде и медицинску екологију, утврђивање Предлога одлуке о повећању основног капитала ЈКП „Београд-пут”, као и Предлога решења о давању сагласности на програм пословања за 2019. годину јавних комуналних предузећа.
Пред одборницима је и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о радном времену угоститељских објеката на територији града, као и Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о измени Статута Апотеке „Београд”.

Пред одборницима је и неколико предлога планова детаљне регулације, као и предлога одлуке о изради и допуни плана детаљне регулације oд значаја за развој града.