среда, 25. децембар 2019.

Никодијевић: Град финансира четврти покушај вантелесне оплодње за све пријављене

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић потврдио је да ће, на његову иницијативу, свим паровима који су конкурисали бити омогућено финансирање четвртог покушаја вантелесне оплодње о трошку Града Београда. 

Никодијевић је подсетио да је првобитном одлуком било предвиђено да Град Београд финансира четврти покушај вантелесне оплодње за 100 парова, али да је његов предлог данас усвојило Градско веће, након чега ће се наћи пред одборницима Скупштине града на седници заказаној за петак, 27. децембар. 

– Град Београд настоји да подржава не само децу већ и труднице и породиље. Пратећи политику Владе Републике Србије и председника Александра Вучића, Град је донео различите мере чија је основна намена подстицај рађања, па је ове године финансиран четврти покушај вантелесне оплодње. У први мах постојало је ограничење на 100 парова, а пријавило се око 130, након чега су се поједини парови жалили на процедуру. Ипак, будући да Град Београд финансијски добро стоји, на моју иницијативу, Градско веће је данас усвојило предлог одлуке који ће се у петак наћи на дневном реду седнице Скупштине града – рекао је Никодијевић. 

Према његовим речима, на тај начин ће свим паровима који су конкурисали бити омогућен четврти покушај вантелесне оплодње о трошку Града. 

– То је заиста лепа вест и било је битно да то урадимо пре краја године, јер ће од 2020, на инцијативу председника Вучића, комплетно финансирање покушаја вантелесне оплодње преузети Влада Србије. Финансирање четвртог покушаја од стране Града Београда представља наш допринос популационој политици Владе Републике Србије – додао је Никодијевић. 

Напомена: Видео-прилог са догађаја можете преузети на www.infobiro.tv