четвртак, 26. децембар 2019.

Радно време занатских, трговинских и угоститељских објеката у Београду за празнике

Привредни субјекти који обављају занатску, трговинску и угоститељску делатност на територији Београда, за време новогодишњих и божићних празника радиће по одредбама Одлуке о радном времену за време празника, саопштено је из Секретаријата за привреду.

Уочи Нове године, тo јест 31. децембра, дежурни продајни објекти неспецијализованих трговинских формата, претежно прехрамбеног асортимана као што су хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети и други, морају да раде најмање од 9 до 18 сати. 

У среду, 1. јануара, и уторак, 7. јануара 2020. године, дежурни продајни објекти могу бити затворени, а другог дана празника, 2. јануара, дежурни продајни објекти морају да раде најмање од 9 до 12 сати. 

На Бадњи дан, 6. јануара, хипермаркети, супермаркети, суперете, мини-маркети и други морају да раде најмање од 9 до 18 сати.

На дан државног и другог празника, то јест 1, 2. и 7. јануара 2020. године, неспецијализовани трговински формати у којима се обавља трговина на мало, претежно непрехрамбеног асортимана, као и посебни трговински формати могу бити затворени.

Бензинске станице на државним путевима првог и другог реда и општинским путевима на територији града Београда раде 24 сата, а остале бензинске станице у граду најмање од 6 до 20 сати.

Дежурни продајни објекти који раде у време државних и других празника дужни су да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту најмање три дана пре дана државног и другог празника.

У дане новогодишњих и божићних празника, сви трговински и занатски објекти могу бити отворени и могу да раде дуже од радног времена наведеног у овом саопштењу. 

У дане када се празнује државни празник: Нова година – 31. децембра, 1. и 2. јануара, као и 13. и 14. јануара, угоститељски објекти за пружање услуга исхране и пића који се налазе у стамбеним зградама могу радити, емитовати музику или приређивати музички програм 24 сата. 

Угоститељским објектим за пружање услуге исхране и пића који се налазе у Скадарској улици или који имају улаз из Скадарске улице и којима је регистровано седиште, односно огранак у Скадарској улици, утврђено је максимално радно време, и то тако што могу радити сваког дана, као и за време ових празника 24 сата, када могу емитовати само акустичну музику.

Остали угоститељски објекти за пружање услуга исхране и пића који се не налазе у стамбеним зградама, могу радити у оквиру максимално утврђеног радног времена од 24 сата.

Малопродајни трговински објекти Delhaize Serbia d.o.o. BEOGRAD неће радити на подручју Београда 1. и 7. јануара 2020. године.