понедељак, 2. март 2020.

Запослени у Секретаријату за јавни превоз свакодневно прате одвијање саобраћаја у зони око Савског трга

Због извођења радова на Савском тргу, до 5. априла потпуно је обустављен саобраћај у овој зони, што је довело до опсежних измена на линијама јавног превоза. Ступањем на снагу измењеног режима рада линија јавног превоза, запослени Секретаријата за јавни превоз свакодневно прате одвијање саобраћаја на терену. Током викенда и данашњег дана нису уочене веће неправилности у функционисању превоза путника.

Проблеми су уочени у Балканској улици где је због већег броја аутобуса који саобраћају на привременим линијама дошло до стварања саобраћајних гужви. Због тога се возачима путничких аутомобила, који из правца Славије иду ка Новом Београду, препоручује да користе улице Немањину, Ресавску, Кнеза Милоша и Мост „Газела”, односно да избегавају Балканску, Гаврила Принципа и Стари савски мост, наведено је у саопштењу Секретаријата за јавни превоз.

„Свим путницима захваљујемо на исказаној стрпљивости и толеранцији које су показали претходних дана и надамо се да ће у том духу протећи наредни период привремене измене на линијама јавног превоза. Секретаријат за јавни превоз ће током трајања радова на Савском тргу пратити одвијање саобраћаја и превоз путника на линијама са измењеним режимом и по потреби примењивати све потребне управљачке мере”, истакнуто је у саопштењу.