понедељак, 23. март 2020.

Градоначелник Радојичић након састанака са председницима општина: Најављена помоћ ускоро стиже до старијих суграђана

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић одржао је данас низ састанака са председницима општина, поводом организовања и дистрибуције 173.000 пакета помоћи које је Град наменио старијим суграђанима са нижим примањима.

На састанку се разговарало о актуелним питањима са терена, евентуалним проблемима који би могли да настану, као и даљим активностима.

Састанцима су присуствовали председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић, заменик градоначелника Горан Весић, помоћници градоначелника Аца Марковић и Андреја Младеновић, чланови Градског већа Драгомир Петронијевић и Слободан Шолевић, градски секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш, начелник Управе за ванредне ситуације Раде Милошевић и шеф Кабинета градоначелника Војин Вучићевић.

– Ово је само једна од акција која за циљ има да помогне најосетљивијим категоријама становништва у нашем граду. Реч је о 173.000 пакета помоћи, који садрже основне намирнице. Важно нам је да сваки сегмент ове велике акције адекватно организујемо, како би већ до краја ове недеље започели са поделом пакета помоћи. На тај начин нашим суграђанима показујемо да мислимо на њих и да имају нашу подршку. Дужност свих нас јесте да према најстаријим суграђанима покажемо пажњу, јер сигурно им није лако. Позивам све Београђане да у овим данима посебно брину о нашим најстаријима, да буду солидарни и одговорни – рекао је градоначелник Београда након састанака.

Такође, на састанку је договорено да се будуће активности свих одговорних лица која спроводе мере и активности одвијају путем линка, те на тај начин допринесе већем степену заштите људи, али и да би проток информација био ефикаснији.