четвртак, 26. март 2020.

Успостављена национална платформа за пријаву волонтера

Влада Републике Србије успоставила је националну платформу за пријаву волонтера на адресу: www.budivolonter.gov.rs.

Позивају се сви грађани који не спадају у ризичну групу и желе да помогну најстаријим суграђанима и другим ризичним групама становништва да се пријаве, јер су солидарност и емпатија према најугроженијима кључне у току трајања пандемије вируса корона и „само заједно можемо да победимо”.

Заинтересовани грађани могу да се пријаве на два начина – попуњавањем пријаве на сајту: www.budivolonter.gov.rs или бесплатним позивањем контакт-центра COVID-19 на број 19819, сваког дана од 8 до 22 часа. Након што надлежне службе одобре пријаву, волонтере ће контактирати градски и општински центри са детаљним упутствима и првим задацима.

Све поднете пријаве заинтересованих грађана који желе да помогну и буду волонтери ће се проверавати, како би се спречила и најмања злоупотреба. 

Националну платформу за пријаву волонтера „Буди волонтер” реализовали су Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, у сарадњи са платформом „Србија ствара”, а уз подршку Програма за развој Уједињених нација (УНДП).

Спот „Буди волонтер” може се преузети на следећем линку: https://youtu.be/OkrLme-tE2M