субота, 2. мај 2020.

Весић: Велико интересовање грађана за српске заставе

Заменик градоначелника Београда Горан Весић поделио је данас у Старом двору српске заставе грађанима који су га путем друштвене мреже Фејсбук замолили да добију заставу, како би је истакли на свом дому у знак подршке борби против вируса корона.

Весић је прецизирао да му се тим поводом обратило укупно 307 грађана, те да је данас подељено око 90 застава, док ће остатак бити предат у наредна два дана.

Навео је да ће некима заставе бити однете на кућну адресу будући да, како каже, има и доста пензионера који су тражили заставу.

– Интересовање грађана је огромно и срећан сам што су се одазвали овој акцији – рекао је Весић за Танјуг.

Весић је подсетио да је до сада на различите начине, у име председника Србије Александра Вучића, поделио 20 хиљада застава. Од тога половину чине оне које су биле донација разних компанија Граду, док је још толико заменик градоначелника добио као лични поклон компанија и појединаца. 

– Када бих имао и 100 хиљада застава, вероватно бих све поделио за два дана јер је интересовање велико – рекао је Весић и истакао да је поносан на грађане, те да се нада да ће се са истицањем српских застава наставити и у будућности, када прође епидемија вируса корона.