четвртак, 7. мај 2020.

Јавни превоз од сутра могу да користе сви грађани

После захтева председника Републике Србије и нове одлуке Републичког кризног штаба којом је обавезна инструкција о организовању јавног превоза претворена у препоруку, Секретаријат за јавни превоз дао је инструкције превозницима и упутио апел грађанима. 

Како је прецизирао градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић, јавни превоз у Београду обнавља се од 8. маја у 4 сата у истом обиму и на исти начин као пре Одлуке о укидању јавног превоза.

– Јавни превоз могу да користе сви грађани, а не само запослени. За коришћење јавног превоза могу да се користе све постојеће карте као и пре Одлуке о укидању јавног превоза у ванредном стању. Пошто јавни превоз могу да користе сви грађани, укидају се редари који су уведени на основу инструкције Републичког кризног штаба ради контролисања ко користи јавни превоз – истакао је Васиљевић.

Он је апеловао на грађане да поштују препоруке епидемиолога, да користе маске и рукавице, као и да држе социјалну дистанцу. То ће бити лична одговорност грађана, а не одговорност превозника, поручио је Васиљевић.