петак, 22. мај 2020.

Градоначелник Радојичић се састао са амбасадором Хрватске

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић састао се у Старом двору са новоименованим амбасадором Републике Хрватске Хидајетом Бишћевићем, с којим је разговарао о унапређењу сарадње Београда и Загреба, пре свега у области културе и привреде.

Обострано је оцењено да су привредни потенцијали велики, те би стога требало унапредити спољнотрговинску размену, подстицајно утицати на инвестициона улагања из две земље, али и размишљати о заједничком наступу на трећа тржишта.

Званичници су се сагласили да сарадња главних градова унапређује и доприноси бољој билатералној сарадњи две државе, те су разговарали и о одржавању већег броја културних дешавања на релацији два града.

Разговарајући о пандемији вируса корона, градоначелник и амбасадор су оценили да Србија и Хрватска спадају у групу земаља које су правовремено и адекватно реаговале у циљу спречавања ширења вируса.

– Велики значај има и добра организација здравственог система, коју смо наследили из старе Југославије – закључио је Радојичић.

Он је пожелео добродошлицу амбасадору Бишчевићу и подсетио на добру сарадњу с претходним амбасадором, изразивши уверење да ће као таква бити настављена.

Амбасадор Бишчевић је захвалио на добродошлици и рекао да је састанак с градоначелником главног града један од првих по ступању на дужност.