уторак, 16. јун 2020.

Весић: Расписан тендер за реконструкцију улица Саве Машковића и Црнотравске на Вождовцу

Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је данас у Општини Вождовац презентацији реконструкције улица Саве Машковића и Црнотравске, као део будуће унутрашње обилазнице око Београда.

Он је истакао да је данас расписан тендер за те радове и најавио да ће они бити завршени до марта 2021. године.

– После неколико година напорног рада Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда и Градске општине Вождовац омогућено је расписивање тендера за реконструкцију и проширење улица Саве Машковића и Црнотравске – указао је Весић.

Он је подсетио да се у Улици Саве Машковића ствара велики саобраћајни чеп, посебно у време шпицева.

– Велики саобраћајни проблеми ће после реконструкције бити заувек решени, јер ће улице Саве Машковића и Црнотравска добити по четири коловозне траке. План је да се Улица Саве Машковића повеже са ауто-путем, такође са четири траке. Надам се да ће до краја године бити расписан тендер за те радове, односно за Сектор 3 који води од Војводе Степе до Браће Јерковић. Тиме ће се решити и излаз из насеља Војводе Степе који је сада небезбедан за саобраћај – указао је Весић.

Он је истакао да је расписан и тендер за радове од насеља Медаковић до петље „Ласта”, који ће такође бити део унутрашње обилазнице око Београда.

– У тај пројекат је укључена изградња моста на Ади Хуји, који креће да се гради 2021, а потом ће тај унутрашњи магистрални прстен ићи преко свих ових улица које сада помињемо: од Медаковића, петље „Ласта”, Саве Машковића, Црнотравске, Борске и Пере Велимировића. С доње стране се увелико ради Булевар патријарха Павла, у делу од Пере Велимировића до Кошутњака, као и сама Улица Пере Велимировића. Расписан је тендер за пројектовање дела саобраћајнице од Кошутњака до Моста на Ади, а током следеће године ће бити расписан и тендер за извођење радова – најавио је заменик градоначелника.

Он је истакао да ће се овим радовима повезати нови мост на Ади Хуји и Мост на Ади.

– Тим радовима ће се омогућити да се путевима са четири траке грађани превозе из једног у други део града. Осим што имамо обилазницу око Београда, потребно је и да имамо и брзе саобраћајнице у самом граду, како се више не би стварале саобраћајне гужве – закључио је Весић.

Председник општине Вождовац Александар Савић оценио је да је ово једна од најбитнијих саобраћајница на Вождовцу, иначе веома фреквентна и са честим загушењима.

– Уз обилазницу око Београда и саобраћајнице Борска – петља „Ласта”, и ова улица ће омогућити да се растерети и убрза саобраћај на читавом Вождовцу  – навео је Савић.

Он је најавио да ће следеће године почети иградња секундарне канализационе мреже у Јајинцима и Кумодражу, укупне дужине око седамдесет километара. Пројектна документација је спремна, прецизирао је он, и требало би да се ради у четири фазе. Ова инвестиција, додао је Савић, износи око 13 милиона евра, а тај пројекат једнако је важан као и саобраћајница.