четвртак, 25. јун 2020.

Весић: Београд добио нови шопинг центар од 130.000 квадрата

Заменик градоначелника Горан Весић данас је, заједно са директором компаније „MPC Properties” Ингом Нисеном, свечано отворио „Бео шопинг центар” на углу улица Војислава Илића и Мис Ирбијеве и том приликом истакао да Београд полако добија све оно што имају остале европске престонице.

Како је нагласио, када се у Београду отвори објекат од 130.000 квадрата у који је уложено челика као за две Ајфелове куле и каблова који могу да повежу север и југ Србије или који је величине двадесет фудбалских стадиона, онда не може да се каже да се није десило нешто важно.

– Желим да захвалим компанији која је пре месец дана отворила другу зграду Ушћа и која верује и инвестира у овај град. Живимо и напредујемо захваљујући оваквим инвестицијама и хвала им што верују, а наш посао је да им обезбедимо да инвестирају још више. Од почетка ове године у Београду смо издали грађевинских дозвола за 650.000 квадрата, а до краја године ће бити издато дозвола за 1,2 милиона квадрата, што значи да се наш град развија. Београд постаје европски град и добија све оно што имају остале европске престонице и не бисмо то успели да нема инвеститора који верују у наш град. Ово показује да страни инвеститори остају у Београду, да се у нашем граду и даље гради, што значи да водимо добру економску политику – истакао је Весић.

Он је пoдсeтиo дa je 2018. гoдинe пoлoжиo кaмeн тeмљaц зa „Бeo шoпинг цeнтар” и дoдao дa зa мaњe oд двe гoдинe имaмo jeдaн oд нajлeпших и нajвeћих тржних цeнтaрa у Бeoгрaду.

Весић је напоменуо да од оваквих инвестиција зависи колико ће износити буџет  Града, односно колико ћемо имати новца да решавамо друге инфраструктурне проблеме.

– Зато је наш посао да помогнемо инвеститорима да добију све дозволе најбрже што могу, како би свој новац могли да потроше у Београду и не оду у друге европске градове, који такође вапе за инвестицијама – истакао је Весић.

Захвалио је инвеститорима што су изабрали овај део града коме гравитира око 500.000 људи, а који до сада није имао овакав тржни центар.

Директор компаније „MPC Properties” Инго Нисен рекао је да „Бео шопинг центар” обједињује сву експертизу и богата искуства које ова компанија поседује у развоју и вођењу модерних шопинг дестинација у региону.

– У процесу изградње центра, од дизаjна и концепта па све до извођења радова, било је укључено више од 2.000 људи. Посебно сам поносан на чињеницу да је захваљујући изградњи овог шопинг центра отворено више од 1.000 нових радних места, што ће сигурно утицати на стопу запослености и целу економију државе. „Бео шопинг центар” има три нивоа, поседује гаражу са преко 1.200 паркинг места и чак 13 ресторана – навео је директор компаније и додао да је објекат величине 20 фудбалских терена.

Он је напоменуо да је у шопинг центар уложено 110 милиона евра и да је урађен са компанијом „Atterbury Europe”, те захвалио Граду Београду на великој подршци, као и тиму MPC.