уторак, 30. јун 2020.

Градоначелник Радојичић: Епидемиолошка ситуација довољан разлог за придржавање мера о обавезном ношењу маски

Епидемиолошка ситуација у Београду је таква да је претходних дана повећан број заражених, посебно младих људи. Значајно је нагласити да, срећом, старији суграђани који су у ризичној групи, сада нису у овој категорији код које се бележи повећање броја инфицираних – изјавио је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић за ТВ Пинк.

Он је подсетио да су се јуче водили разговори и на републичком Кризном штабу и на градском Штабу за ванредне ситуацијуе о тренутној епидемиолошкој ситуацији и мерама које треба увести у овој фази.

– Сагласили смо се око тога да је потребно носити маске у јавном превозу и затвореном простору, дакле у кафићима, ресторанима, тржним центрима и другим објектима – навео је Радојичић и додао да ће се на тим местима спровести детаљнија контрола.

Градоначелник је нагласио да је у овом тренутку најважније подизати свест грађана о значају ношења маски и интензивно контролисати поштовање ове мере.

– Као хирург који цео живот носи маску, разумем колико то може да буде непријатно, али уколико желимо да заштитимо себе и друге, ова мера је неопходна – рекао је Радојичић.

Он је додао да и даље постоји озбиљан ризик од овог вируса, што је довољан разлог да поново носимо маске.