субота, 19. септембар 2020.

Изградња парка на Лабудовом брду

У Раковици се изводе радови на изградњи парка у Улици Сердар Јанка Вукотића код бројева 2 и 4 на Лабудовом брду, саопштено је из Општине Раковица.

Радове су данас обишли државни секретар у Министарству унутрашњих послова Милосав Миличковић, председник градске општине Раковица Милош Симић са сарадницима и представници ЈКП „Зеленило – Београд”, чији радници изводе ове радове.

Миличковић и Симић су разговарали са грађанима овог дела Раковице и упознали их са плановима за реконструкцију парка.

Парк на Лабудовом брду се гради на иницијативу Градске општине Раковица, која је примила велики број захтева грађана, а планирано је да радови буду готови до краја године.

У новом парку планирано је постављене љуљашке са два седишта, две њихалице, по једна клацкалица и вртешка. Нови парк садржаће и бетонски сто за стони тенис, као и бетонски сто за шах са две табле.

На месту где се налази дечји мобилијар, радници ће поставити гумирану подлогу површине 192 квадратна метра. За безбедну игру деце предвиђено је и постављање две ограде. Нови парк имаће осам клупа са наслоном, клупу на зиду у дужини од 23 метра, за одлагање смећа три класичне и четири бетонске ђубријере. У плану је и реконструкција и изградња пешачких стаза и степеништа на прилазима парку, док ће се на зеленим површинама око парка засадити трава и друго украсно растиње. 

У Раковици су у току и радови на изградњи парка у Улици Луке Војводића у Скојевском насељу. У склопу акције „Паркићи за све”, која је покренута 2012. године, до сада је изграђено и реконструисано више од 70 паркова, дечјих игралишта, спортских терена и других зелених површина у Раковици.