субота, 19. септембар 2020.

Успешна акција чишћења насеља Војвода Влаховић

Поводом Светског дана чишћења, Удружење грађана „Моје насеље” данас је организовало акцију чишћења насеља, уз подршку ГО Звездара и ЈКП „Градска чистоћа”, саопштено је из Општине Звездара.

Под мотом „Није блам да почистиш сам”, грађани су већ спровели мање акције и очистили већи део насеља, а „Градска чистоћа” је са две депоније однела велику количину ђубрета.

Допринос акцији чишћења дали су и представници Општине Звездара са председником Владаном Јеремићем на челу, који је рекао да је та општина увек спремна да помогне и пружи подршку у оваквим активностима. Захвалио је свима који су учествовали у акцији и тако омогућили да ово насеље изгледа лепше и уређеније. 

– Обавеза свих нас је да омогућимо да услови у којима живимо буду лепши и квалитетнији – рекао је Јеремић и истакао да ће ускоро дечје игралиште у насељу бити осветљено, јер је „Јавно осветљење” почело да поставља бандере за расвету, што ће допринети да ово насеље буде безбедније, али и чистије.

Марко Младеновић из Удружења „Моје насеље” рекао је да је ово завршетак акције која је почела 7. септембра и да је у њој учествовало више од 20 екипа које су сакупиле преко 400 врећа ђубрета.

ГО Звездара подржава ову већ традиционалну акцију и радиће убудуће више на еколошком развоју, повећању зелених површина, енергетској ефикасности и на тај начин подржати Град Београд као кандидата за „Зелену престоницу Европе” 2022. године, наводи се у саопштењу.