петак, 16. октобар 2020.

Обележен Дан општине Звездара – 16. октобар

Свечаном академијом одржаноj у „Пан театру”, којој су присуствовали председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић, председник општине Звездара Владан Јеремић са руководством општине, као и директори општинских и градских установа и предузећа, обележен је Дан општине Звездара и 76 година од ослобођења Звездаре у Другом светском рату – 16. октобар, саопштавају из ове градске општине.

Владан Јеремић је том приликом рекао да је звездарско руководство сложно јер постоји жеља за развојем и просперитетном будућношћу, а то плановима и пројектима које општина има даје посебну снагу. Ту енергију развоја и напретка је препознао и Град Београд као најзначајнији партнер Општине, па ће захваљујући важним пројектима већ следеће године постојати услови да Звездара буде још уређенија на задовољство својих становника.

– Свакодневним напорима настојимо да Звездара остане општина са добрим и гостољубивим људима. Такође желимо да и у многим наредним годинама буде општина која бележи позитиван природни прираштај, општина која поштује прошла, а предано ради на стварању квалитетнијих услова за будућа времена свих оних који ће живети и стварати на нашој Звездари, и да сви заједно снове претворимо у стварност – рекао је Владан Јеремић.

У програму Свечане академије учествовали су полазници драмског студија Позоришта „Пан театар”, ученици ОМШ „Владимир Ђорђевић” и оперска певачица Сандра Продановић Масларевић, солиста опере Народног позоришта. 

У току дана председник ГО Звездара је са функционерима Општине примио делегацују СУБНОР-а, након чега је положио венце на Споменик ученицима палим у рату 1941–1945. испред Шесте београдске гимназије, затим на Споменик борцима палим у Другом светском рату у Миријеву и у Малом Мокром Лугу на Спомен-обележје борцима палим за ослобађање Београда на територији Малог Мокрог Луга.

Додела новчане помоћи деци без родитељског старања из фонда Задужбине „Др Јелисавета и др Иван Шеговић” одржана је  у Сали за венчања Градске општине Звездара, а том приликом чланови општинског руководства су уручули новчану помоћ у висини од по 16.400 динара за седамнаесторо деце и младих. Запосленима у Управи ГО Звездара у току дана свечано су уручене јубиларне награда за 10, 20, 30 и 35 година рада.

Све активности одржане су уз придржавање мера прописаних за спречавање епидемије изазване вирусом ковид-19 (ограничен број присутних, ношење заштитних маски, држање растојања), саопштавају из ове општине.