уторак, 17. новембар 2020.

Весић: Зимска служба спремно дочекује прве падавине и ниске температуре

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас Зимску службу „Београд-пута” на Новом Београду и уверио се у њену спремност за најављене падавине и ниске температуре.

Обиласку су присуствовали помоћник градоначелника Андреја Младеновић, градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, секретар за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш и директор Јавног комуналног предузећа „Београд-пут” Иван Тејић.

Весић је најавио да се за предстојећи викенд очекује температура испод нуле и први снег у мањем обиму у рубним деловима града.

– Зимска служба спремно дочекује прве падавине и ниске температуре. Протеклих година смо обновили возни парк – купљено је 45 нових камиона чиме смо обезбедили да београдске улице буду боље очишћене, а уједно и боље услове за рад запослених – указао је заменик градоначелника. 

Весић је подсетио да је у пуном капацитету на дневном нивоу ангажовано око 600 радника „Београд-пута”.

– Укупно одржавамо 2.287 километара улица, од који је више од 1.800 километара улица првог приоритета. Одржавање се ради из 14 база са 119 возила, плус мултикар возила и утоварне машине. Такође је спремно 16.000 тона индустријске соли – навео је Весић и захвалио радницима Зимске службе на ангажованости.

Он је додао да су за грађане и стамбене заједнице спремна паковања од по пет килограма која се бесплатно деле преко општина или месних заједница. 

Руководилац Зимске службе Жељко Маравић поновио је да се спремно дочекују наступајуће временске прилике.
 
– Свакодневно се прати официјална временска прогноза Хидрометеоролошког завода. У складу са временским приликама деловаћемо у одговарајућем степену из 14 база које су равномерно распоређене на градском и приградском подручју. Такође, на свим базама имамо довољно механизације и материјала за посипање улица – навео је Маравић.