субота, 23. јануар 2021.

У процесу вакцинације најстаријима помажу и геронтодомаћице

У наредних неколико дана више од 2.300 корисника услуге „Помоћ у кући” преко геронтодомаћица биће обавештени о процесу имунизације, а уколико буду заинтересовани, биће им пружена помоћ при пријави на порталу Е-управа, као и приликом одласка на место имунизације, истакла је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић за Танјуг.

– Са Секретаријатом за социјалну заштиту и уз њихову подршку и налог, запослени у Геронтолошком центру Београд ће контактирати са свим корисницима услуге „Помоћи у кући” – изјавила је Станисављевићева, додајући да ће за тешко покретљиве и непокретне кориснике бити омогућена, у сарадњи са домовима здравља, имунизација у њиховим кућама.

– Важно је да водимо рачуна о тим корисницима који су сами. То су углавном старачка, самачка домаћинства, деца су им у иностранству, тако да на тај начин желимо да помогнемо и онима који немају ближе сроднике уз себе и покажемо им да Град Београд води рачуна и о њима – навела је градска секретарка.

Након обавештења о процесу имунизације и пријаве оних кој то желе, сваки корисник ће бити у обавези да са својим изабраним лекаром провери своје здравствено стање и изабере вакцину, каже Станисављевићева.