петак, 19. фебруар 2021.

Радојичић: Београд се развија упркос пандемији

Београд одржава континуитет вакцинисања јер су људи свесни њеног значаја и поносан сам како то код нас изгледа у односу на друге земље у свету, истакао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић гостујући на ТВ Хепи.

– Масовна вакцинација у Београду обавља се на три пункта, у халама 3 и 11 Београдског сајма, као и у хали „Белекспо” на Новом Београду. Вакцинисање се обавља и у београдским домовима здравља, те је јуче вакцинисано више од 20.000 људи, што говори о доброј организацији. Када говоримо о контролама, на терену је око 400 комуналних милицајаца у три смене, који обављају појачане контроле. За протеклих пет месеци исконтролисано је 35.000 објеката, а написано 1.200 казни. Суштина није у казнама већ у свести појединаца. Зато стално морамо подсећати људе да се не смеју опуштати, јер ипак је прерано, борба још увек траје јер пандемија има своју динамику – казао је Радојичић, подсетивши да је вакцинисање једини начин да се изборимо са вирусом.

Говорећи о спровођењу градских инфраструктурних пројеката, Радојичић је истакао да реализација свих великих пројеката напредује.

– Расте Београд на води, имамо обилазницу коју смо чекали 50 година, радимо на канализацији, ту је фабрика отпадних вода у Великом селу која представља инвестицију вредну 270 милиона динара. Важно је истаћи и пројекат Хитне помоћи, Филхармоније, болница, јер се сви ти пројекти се настављају без обзира на тешку ситуацију изазвану пандемијом вируса корона – казао је градоначелник.

Он је истакао да се ради и на планирању простора Тиршове 2, те да ће то бити пројекат који ће бити понос Београда.

Радојичић је истакао да редовно обилази београдске општине, а да је јуче обишао општину Лазаревац која је постигла веома добре резултате.

– Они су у претходном периоду урадили 227 километара путева, 50 километара водовода и 25 километара канализације, и желе да наставе своје пројекте. Заједно са њима урадили смо породилиште у Лазаревцу, дневни боравак за децу са посебним потребама, а планира се и галерија, музеј у оквиру спомен-костурнице, као и спортска сала за децу у Техничкој гимназији – рекао је Радојичић.