недеља, 28. фебруар 2021.

Никодијевић: Милан Бандић је био важан путоказ у изградњи добросуседских односа

Поводом смрти градоначелника Загреба Милана Бандића, председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић изјавио је да се Град Београд са тугом и поштовањем опрашта од пријатеља.

– Са тугом се опраштамо од пријатеља и градоначелника Загреба Милана Бандића који нас је прерано напустио. Својим примером даривао је важан путоказ у изградњи добросуседских односа.

Енергија, коју је не штедећи себе професионално улагао свакога дана, потицала је из безусловне љубави према Загребу, чијим је интересима и циљевима остао привржен до последњег тренутка. Верујем да ће Загрепчани бити вечно захвални на томе, надајући се да ће на челу свог града добити достојног наследника ненадмашног Милана Бандића.

Искрено пријатељство гајио је и према Београду, који га је топлом добродошлицом увек дочекивао као свог радо виђеног госта. Миланова смрт испречила се пред нашим напорима да међуградском сарадњом посвећено радимо за добробит наших грађана – за сигурну будућност наших народа. Заједничка и просперитетна будућност је нешто што засигурно дугујемо како генерацијама које ће после нас доћи тако и самом Милану Бандићу ког ћемо се увек сећати са болом, али најпре са великим поштовањем – истакао је Никодијевић.