недеља, 28. фебруар 2021.

Београд вечерас светли бојама које симболишу Међународни дан оболелих од ретких болести

На иницијативу градоначелника Београда проф. др Зорана Радојичића, поводом 28. фебруара, Међународног дана ретких болести, неки од симбола Београда као што су фонтана на Славији, Палата „Албанија” и Бранков мост осветљени су бојама које симболишу борбу против ретких болести. Београд је на овај начин послао поруку подршке оболелима.

– Циљ нам је да скренемо пажњу на проблеме оболелих од ретких болести и њихових породица – рекао је Радојичић. 

Он је додао да је изузетно важно да и шира заједница у својим доменима помогне како би се оболели и њихове породице што ефикасније изборили са потешкоћама које имају. 

– Покретањем ове иницијативе придружујемо се политици Републике Србије која ове године издваја највећи износ средстава опредељених за лечење оболелих од ретких болести – изјавио је градоначелник.

Он је додао да се Београд данас придружује светским градовима у симболичној поруци: „Ретких је много. Ретки су јаки. Ретки су поносни.” 

– Као лекар имао сам прилику да лечим пацијенте оболеле од ретких болести и знам колико је осим медицинске помоћи и подршке важна и потпора читаве заједнице. Солидарност је особина која краси Београђане. Зато смо заједно решени да јачамо свест о значају лечења и пружању подршке оболелима од ретких болести и њиховим породицама – закључује градоначелник Радојичић.