четвртак, 8. април 2021.

Весић: Град Београд омогућио вакцинацију учесника бициклистичке трке Београд–Бањалука

Заменик градоначелника Горан Весић присуствовао је данас вакцинацији бициклиста из Републике Српске, Северне Македоније и Србије у Хали 3 Београдског сајма пред Међународну бициклистичку трку Београд–Бањалука, која ће стартовати 22. априла. 

– Београд има много значајних спортских такмичења, али нама је најдража бициклистичка трка Београд–Бањалука. Ова трка повезује два братска града где исти народ живи. Трудимо се да сарађујемо са Републиком Српском као што сарађује и Београд са Бањалуком. Ове године ће бити поново одржана бициклистичка трка и стартоваће са Трга републике. Одржали смо је и прошле године иако није било вакцина, али су се организатори потрудили да се поштују све мере с обзиром да бициклисти возе сами и да је минимална могућност да се заразе. Понудио сам пријатељима из бициклистичких савеза Србије и Републике Српске да се организује вакцинација бициклиста – прецизирао је Весић.

Он је додао да ће им ово помоћи за друга такмичења, јер ће моћи да учествују на њима, а неки од њих биће и на Олимпијади, али у сваком случају, поручио је Весић, вакцинација ће ову трку учинити сигурном.

– Задовољан сам и поносан што су овде у Београду не само бициклисти из Србије него и из Републике Српске и Северне Македоније. Ово је наставак политике коју води Србија, а то је да осим што вакцинише сопствено становништво, помаже и грађанима суседних држава јер на тај начин штитимо једни друге – казао је Весић.

Директор трке Владимир Куваља је навео да је Србија једина земља у региону која је пружила могућност да се вакцинише свако ко жели. 

– Град Београд и господин Весић пружили су нам прилику да се и наши бициклисти из Републике Српске, али и Северне Македоније и Србије, односно сви учесници трке вакцинишу. Ово је велики и добронамеран чин за нас и поносни смо на Београд и Србију. Прошлогодишња трка је прошла без проблема, а са овом вакцинацијом ће се избећи и будући могући проблеми – нагласио је Куваља. 

Сергеј Максимовић, најбољи бициклиста из Републике Српске, истакао је да је вакцинација протекла одлично и захвалио Граду Београду и Србији који су пружили могућност да се она обави.