четвртак, 8. април 2021.

Радојичић: Радови на изградњи модерне спортске хале у Барајеву напредују – важно је да се Београд равномерно развија

У насељу Гај у општини Барајево гради се модерна спортска хала, а у плану је да се на том месту изгради и велики спортски центар са базеном, рекао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић за ТВ К1.

– Ово насеље се брзо развија. Сада се гради спортска хала, а вредност инвестиције је већа од 300 милиона динара. У плану је и изградња дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју. Циљ је да грађани Барајева овде могу да уживају и да се баве спортским активностима, док је у перспективи план да то буде спортски центар у који ће спортисти долазити на припреме – истакао је градоначелник и додао да је важно да се Београд равномерно развија.

Према његовим речима, прва фаза радова је при крају, још две треба да буду урађене, а сви радови тренутно иду по плану.

– Трећом фазом ће бити завршени базен и простор у којем ће спортисти бити смештени – казао је Радојичић.

Градоначелник је додао да је посетио општину Барајево како би на лицу места разговарао о проблемима које је неопходно решити.

– На нашим састанцима са представницима општина су и људи из Управе Града Београда, секретаријата и јавних предузећа, како би се проблеми, тамо где постоје, решили што пре и на тај начин поправио квалитет живота суграђана. Концепт је да се све општине равномерно развијају. Важно је да препознамо кључне тачке у које треба улагати и проблеме које треба решавати. Иако је наступио тежак период због пандемије вируса корона, успевамо да одржавамо тренд развоја општина, који смо почели пре скоро десет година – закључио је Радојичић.