петак, 9. април 2021.

Весић: Наставља се реконструкција шеталишта „Лазаро Карденас”

Заменик градоначелника Горан Весић најавио је наставак радова на реконструкцији шеталишта „Лазаро Карденас”, подсећајући да су до сада завршени радови у Блоку 45. Он је у гостовању на ТВ Прва у емисији „150 минута” подсетио да ово шеталиште, дужине око четири и по километра, повезује блокове 45, 44 и 70, те да је 2019. његову реконструкцију иницирао председник Републике Србије Александар Вучић.

– У околини шеталишта, које се издваја својом лепотом, живи око 35, можда и 40 хиљада људи. Када је Нови Београд грађен, ово шеталиште је било планирано. Године 2019. почели смо са радовима, а Влада Србије је за ту намену издвојила три стотине милиона динара. До сада је уложено скоро 450 милиона динара у реконструкцију, јер је додатних 150 милиона обезбедио Град Београд. Завршили смо комплетно шеталиште у Блоку 45 где се сада налази шест нових дечјих игралишта, саобраћајни полигон, нови терени, две теретане на отвореном. На овом простору је засађено 235 нових стабала а постављене су и 152 нове клупе. Сада је то место где долазе деца и из других делова града – навео је Весић.

Заменик градоначелника је најавио да сутра почињу радови и у делу шеталишта у Блоку 44.

– Урадићемо ново дечје игралиште, реконструисаћемо четири постојећа, урадићемо теретану на отвореном, саобраћајни полигон, санираћемо кошаркашки терен, као и терен за боћање, а засадићемо и нова 53 стабла. Укупна вредност радова је око 150 милиона динара и до 15. децембра очекујемо да радови буду завршени – истакао је Весић.

Истовремено, додао је он, припрема се и пројекат за Блок 70, где би требало да радови крену на пролеће.

– То значи да ћемо током 2022. радити и део у Блоку 70, након чега ће читаво шеталиште „Лазаро Карденас” бити завршено. Предности након реконструкције ће бити бољи животни стандард и већа цена станова – казао је Весић и додао да је све што је тамо урађено спровело Јавно комунално предузеће „Зеленило – Београд”.