четвртак, 29. април 2021.

Весић: Београдски милицонари имаће најбоље униформе и опрему

Град Београд објавио је јавну набавку за куповину нових летњих и зимских униформи и обуће за комуналне милиционаре, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић. 

Он је истакао да ће отварање понуда бити 4. јуна ове године. 

– Закон о полицији, који је усвојен 2018. године, предвидео је да градске и општинске комуналне милиције не могу да носе име полиција, као и да не могу да користе тамноплаву боју за боју униформе. У складу са нашим законским обавезама да униформе променимо у року од три године од дана доношења закона, утврдили смо дизајн нове униформе и расписали тендер за набавку – рекао је Весић.

Он је додао да процењена вредност тендера износи 157.737.000,00 динара, без ПДВ-а.

– Током маја расписујемо тендер за куповину модерног патролног чамца који ће заједно са нама користити и Речна полиција. У питању је модерни чамац са радарима којима се мери брзина пловила, као и свом другом опремом која је неопходна да би се контролисао комунални ред са воде – најавио је Весић.

С обзиром на то да, како је рекао, унапред зна да ће Град Београд бити нападнут зато што набавља униформе, жели да поручим да ћемо увек улагати у опрему за обичне људе који раде за град. 

– Наша Комунална милиција ће имати добре аутомобиле и добре униформе јер у њима проводе читав дан, али и добру опрему како би могли да раде у корист грађана – рекао је Весић.

Он је објаснио да Београд данас има 320 комуналних милиционара. 

– Одмах после празника у радни однос ступа још 92 мушкараца и жена који су прошли обуку Министарства унутрашњих послова. То значи да ћемо у мају имати 418 милиционара. Током маја на обуку у МУП одлази још 52 кандидата који су примљени на конкурсу, тако да ћемо јесен дочекати са 470 припадника Комуналне милиције. До краја године расписујемо још један конкурс за пријем нових 150 милиционара. У ово време следеће године имаћемо преко 600 припадника Комуналне милиције – објаснио је заменик градоначелника.

Он је нагласио да овај број припадника Комуналне милиције значи да ће Београд први пут основати станице комуналне милиције у свим приградским општинама, као и већим насељима у градским општинама.

– Желимо да  припадници Комуналне милиције буду што ближи грађанима како бисмо могли да их заштитимо од бахатости других и увели комунални ред. Београд побеђује – поручио је Горан Весић.