субота, 1. мај 2021.

Градоначелник Радојичић честитао Београђанима Први мај – празник рада

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић упутио је честитку суграђанима поводом Првог маја – празника рада.

– Драги Београђани, честитам вам празник рада – Први мај. Београд и цела Србија, упркос пандемији ковида-19, имају чиме да се поносе када је реч о пословним и привредним резултатима. Поред неопходних ограничења којима смо изложени, како бисмо се заштитили од ширења вируса корона, наша земља и њена престоница успевају да одрже ниво економског раста и активности у већини професија и делатности, који је упоредив са најразвијенијим економијама света – истакао је градоначелник. 

Он је додао да се сада свака општина и сваки део Београда трансформишу, унапређују и граде.

– Сви ми у Градској управи, али и на националном нивоу, дајемо свој максимум како би се обезбедили услови за несметан развој свих грана привреде и индустрије, увек пазећи да се права радника чувају и поштују. Принципи и начела за која су се борили, па и страдали, раднички активисти век и по уназад, и даље ће бити начела која нас воде у бољу будућност – нагласио је Радојичић. 

Он је казао да би, делујући уравнотежено и плански, грађани требало да чувају природу и животну средину како би и онима који ће радити после њих оставили довољно ресурса и здраво животно окружење. 

– Зато овом приликом молим суграђане да током прославе празника буду одговорни према свом здрављу, поштујући све важеће епидемиолошке мере, али и одговорни према београдским излетиштима, шумама и зеленим површинама, које и после првомајских празника треба да остану исто тако лепе као што смо их затекли. Коначно, желим нам свима да радећи заједно учинимо и следећи Први мај још већим празником наших појединачних успеха, који сабрани стављају Београд на мапу развијених европских и светских метропола – закључио је градоначелник Радојичић.