четвртак, 6. мај 2021.

Весић угостио делегацију Херцег Новог и позвао Београђане да летују у том граду

Заменик градоначелника Београда Горан Весић угостио је јутрос у Старом двору делегацију Херцег Новог и разговарао о унапређењу сарадње два града.

Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Андреја Младеновић, заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, градски секретар за привреду Милинко Величковић и директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.

– Веома нам је драго да после дужег времена разговарамо са нашим партнерима из Црне Горе. Представници Коалиције за Црну Гору су представници владајуће коалиције и зато нам је важно да разговарамо са њима у циљу унапређења сарадње – указао је Весић.

Посебно смо разговарали о сарадњи Београда и Херцег Новог, указао је заменик градоначелника.

– Договорили смо да се у нашој престоници организује туристичка промоција Херцег Новог, али и других дестинација из Црне Горе. Циљ нам је да се Београђани упознају са туристичком понудом и за разлику од прошле ове године летују у Црној Гори – рекао је Весић.

Указао је да је договорен састанак српских привредника са представницима Јавног предузећа „Морско добро”, Града Херцег Новог и других градова са Црногорског приморја, на коме би им била предочена могућност инвестирања у Црну Гору.

– Разговарали смо и о културној сарадњи Београда и Херцег Новог, како би београдска позоришта гостовала у том приморском граду. Привредна и културна сарадња потребне су за две блиске државе – закључио је Весић и позвао грађане Београда да ове године летују у Херцег Новом.

Посланица Симонида Кордић је навела да је за Херцег Нови, и уопште Црну Гору, сарадња са Србијом и њеним главним градом изузетно важна.

– Са два највећа града у Србији, Новим Садом, који смо посетили јуче, и Београдом имамо веома блиске и добре односе, како пословне тако и пријатељске и родбинске. Туризам је у Црној Гори основна привредна грана од које живи читаво приморје, а у високом проценту и читава држава. Због тога се ослањамо на традиционално блиска тржишта, а наша земља је један од највећих увозника пољопривредних производа из Србије – казала је она, позивајући Београђане да и овог лета посете Херцег Нови и Црну Гору, где ће бити примљени „као код своје куће”.

Најавила је сарадњу и повезивање привредне коморе двеју држава.

У име делегације Херцег Новог састанку су присуствовале посланице Маја Вукићевић и Данијела Ђуровић, као и директор ЈП „Морско добро” Младен Микијељ.