четвртак, 17. јун 2021.

Весић: Градски базени спремни за лето, у Ташмајдан уложено више од милион евра

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас отворени базен СЦ „Ташмајдан” и том приликом поручио да су сва градска купалишта, укључујући и Аду Циганлију, спремна за летњу сезону и све оне који ће лето провести у Београду.

Весић је рекао да се Београд после пандемије вируса корона и 15 месеци разних ограничења враћа нормалном животу.

– Градски базени почињу да раде, од јуче СЦ „Ташмајдан” и СРЦ „Милан Гале Мушкатировић”, а током наредних дана очекује нас отварање других базена, као и почетак купалишне сезоне на Ади Циганлији. Град позива суграђане да користе услуге градских базена и купалишта. Отворени базен у оквиру СЦ „Ташмајдан” је најстарији у граду и 25. јуна ћемо посебном прославом обележити 60 година од отварања. Капацитет овог базена је око 2.500 људи, али ће ове године радити половином капацитета, односно примаће максимално 1.250 људи. Прошле године је максимални број гостију базена био 350, али очекујемо да, како процес вакцинације буде напредовао, у будућности укинемо и тренутно актуелне рестрикције, те да ће „Ташмајдан” моћи да ради у пуном капацитету – рекао је Весић.

Према његовим речима, годишње овај базен посети између 70 и 80 хиљада људи, а радно време ће, као и сваке године, бити од 10 до 19 часова.

– Током јула и августа биће организовано и ноћно купање између 20 и 23 сата. Позивам све суграђанке и суграђане да посете градске базене и Аду Циганлију јер знам да ће људи и ове године због рестрикција, које и даље постоје у свету, мање путовати и одлазити на летовања у иностранство. Градска купалишта су спремна да угосте све оне који ће лето провести у Београду. Прошле године је у реконструкцију базена на „Ташмајдану” уложено више од милион евра, купљене су нове лежаљке и урађене нове трибине, а сада смо обезбедили новац за обнову дечјег базена и базена за бебе. Те радове нисмо желели да започињемо пре купалишне сезоне и они ће бити изведени на јесен, тако да ће следеће године комплекс отворених базена на „Ташмајдану” бити обновљен. Читав овај део града добија нови изглед, реконструисан је и стадион Ташмајдан, затворени и отворени базени, али и зграда Пете гимназије. То показује колико улажемо у Београд и колико се град мења – закључио је Весић.

Директор Спортског центра „Ташмајдан” Милан Нововић је рекао да ће на базену, између осталог, радити и осам до 10 ковид-редара.

– Радимо са половином капацитета, али и са додатним мерама по питању дезинфекције простора које је прописао Градски завод за јавно здравље. Такође, повећан је размак између лежаљки, а од 1. јула највероватније ћемо рекреативцима који користе јутарњи термин од 6 до 9 сати омогућити да користе отворени и затворени базен. То још увек разматрамо, али ће највероватније бити омогућено. Цена улазнице је 400 динара, деца до три године не плаћају карту, а малишани од три до 10 година плаћају 150 динара. „Поподневна” карта, која важи од 15 часова, кошта 250 динара, а цена ноћног купања биће 400 динара – рекао је Нововић.