петак, 16. јул 2021.

Весић: Порука инвеститору је да сачека, стоји понуда Града да ће бити обештећен, а грађани да не наседају на провокације

Молим инвеститора зграде у Блоку 37 да сачека завршетак процеса преиспитивања грађевинске дозволе, као што молим и грађане да буду достојанствени и да не наседају на провокације, пре свега политичке – рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

Он је гостујући на ТВ Прва истакао да његова позиција у тој ситуацији није нимало лака зато што инвеститор има све грађевинске дозволе и има право да гради.

– С друге стране, згради тог габарита није место у Блоку 37 јер потпуно затвара све зграде које се тамо налазе, па људима који тамо живе није пријатно. Зато мислим да су грађани у праву. Неколико пута сам разговарао са инвеститором и грађанима и грађани су чули шта у име Града нудим инвеститору. То је само оно што је у складу са законом, да га Град обештети за новац који је уложио у ту локацију и за број квадрата на некој другој локацији. Та моја понуда инвеститору и даље стоји, а уколико је спреман да разговара, Град је спреман да ту понуду брзо реализује. Тако сам решио и проблем са паркићем на Бановом брду а Град ускоро треба да се упише као власник тог парка. Тај инвеститор је имао разумевања и пристао на договор са Градом – рекао је Весић.

Према његовим речима, није у реду што је инвеститор наставио са радовима јер је договор био да сачека да се постигне решење, поготово што су се грађани жалили Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

– Ово министарство је већ донело одређено решење, упутило је Град како да поступи и очекујемо да се у Граду заврши процес преиспитивања грађевинске дозволе, да ли је она издата у потпуности у складу са законом. Поручујем инвеститору да сачека, јер и даље важи понуда Града којом ће инвеститор бити обештећен. Мислим да је то веома важно јер Београд зависи од инвестиција и не можемо увек да заустављамо градњу. Овде сам стао иза грађана јер су они потпуно у праву и верујем да ћемо наћи решење. Молим инвеститора да сачека завршетак процеса преиспитивања грађевинске дозволе, као што молим и грађане да буду достојанствени и да не наседају на провокације, пре свега политичке – рекао је заменик градоначелника.