четвртак, 29. јул 2021.

Весић захвалио возачу ГСП-а који је нашао дете у свом возилу

Заменик градоначелника Горан Весић примио је данас у Старом двору возача ГСП-а Владимира Миловановa и захвалио му у име Града Београда на заиста правом гесту спасавања остављене бебе у аутобусу.

Весић је нагласио да је ово један диван гест који показује да грађани увек могу да се ослоне на људе који раде у нашем комуналном систему.  

– Ово је и прилика, осим што је то знак захвалности Скупштне града према њему, да се подсетимо да у градском превозу имамо скоро три хиљаде возача и да су то људи који раде сваки дан, и викендом и за празнике. Они, као и други радници комуналног система Града Београда, раде у интересу грађана и немају баш пуно одмора. Ми се, наравно, трудимо колико можемо да побољшамо њихове услове рада и да повећамо њихове плате иако су оне данас битно веће него пре осам година и износе у просеку између 70 и 75 хиљада – истакао је Весић.

Он је подсетио да је Град Београд примио велики број возача у стални радни однос и да ће се трудити да се побољшају услови њиховог рада јер су они то заслужили.

– Ове године купујемо сто нових зглобних аутобуса, следеће године ћемо расписати набавку за куповину 500 аутобуса на пет година, што значи да ће сваке године ГСП добијати по сто нових аутобуса. Када будемо завршили читав процес, са тих нових 600 аутобуса имаћемо довољно аутобуса који ће бити комфорни, управо онакви какве грађани и очекују, односно да буду добри и за возаче и за путнике  – закључио је Весић.

Возач Владимир Милованов је подсетио на ситуацију која се десила јуче, када је на терминусу „Лешће” заједно са једним путником приметио уснуло дете и додао да је одмах обавестио диспечера и Полицију, након чега су сачекали и Хитну помоћ и социјалну службу.

– Дете је спавало, а када се пробудило, добило је сок и мало смо се дружили док нису дошли надлежни. Камере су забележиле када је мајка изашла заједно са другим путницима, а дете нисам ни приметио док нисмо дошли до окретнице. Клима-уређај је радио – истакао је Милованов.

Дете је пронађено јуче на линији 101.

Весић је возачу у знак захвалности поклонио лап-топ рачунар и Књигу о Београду. Пријему је присуствовао и извршни директор за финансијске послове ГСП-а Дејан Крстовић.