среда, 15. септембар 2021.

Српска застава на установама социјалне заштите

На свим установама социјалне заштите у Београду данас су истакнуте заставе поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, рекла је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић. Она је истакла да је поносна због тога, као и сви наши грађани, подсећајући да се овај дан празнује на иницијативу председника Србије, као и да се њиме обележава пробој Солунског фронта.

– На свим установама социјалне заштите истакнуте су српске заставе. То је начин да сви заједно обележимо велики дан из наше историје и велики празник наше државе. Осим на јавним објектима, приметно је да су и грађани на приватним објектима истакли српске заставе. Примећивали смо раније да је то нормално у свету, због чега сам веома поносна што и Србија то напокон има – истакла је Наташа Станисављевић за Студио Б.

У установама социјалне заштите смештени су корисници којима је потребна додатна пажња и помоћ, јер су додатно здравствено угрожени. То је веома важно јер су посебно изложени могућим компликацијама када је у питању болест ковид-19.

Секретаријат за социјалну заштиту је у сталном контакту са установама социјалне заштите, предузима све неопходне мере, делује превентивно и интензивно прати ситуацију. Из предострожности је појачан епидемиолошко-хигијенски надзор, мере опреза и одговорног понашања запослених у свим установама социјалне заштите, као и код овлашћених пружалаца услуга социјалне заштите града Београда.

– Вакцинацијом смо сваки дан ближи да победимо овај вирус, што је наш приоритет, а Град Београд даје снажну подршку организацији вакцинације. Србија је лидер у вакцинацији, захваљујући томе што је свим својим грађанима на време обезбедила вакцине, и то не само једну врсту већ је остављена могућност избора. Влада Републике Србије је урадила најбољи информациони систем, можемо слободно рећи у свету, за пријаву грађана за имунизацију, и сви заједно тимски функционишемо како би дали највећи допринос организацији имунизације – закључила је секретарка.