недеља, 19. септембар 2021.

У оквиру акције „Београд побеђује” покретна канцеларија Горана Весића у три насеља у Обреновцу

Заменик градоначелника Горан Весић најавио је да ће у наредних неколико месеци, заједно са сарадницима, обићи око 150 насеља и села у приградским општинама. Намера ових посета биће да се директно разговара с грађанима и да се чују њихови проблеми, односно „да се дође њима на ноге” како они не би морали да долазе ни у општину нити у град. 

– Циљ је да заједно са секретарима, директорима јавних предузећа и председницима општина покушамо да решимо већи део тих проблема. Новина је да ће свако од њих ко попуни упитник у року од седам дана добити одговор у вези са решавањем проблема – рекао је Весић.

Прво место које је посетио у оквиру акције „Београд побеђује” јесте Барич у општини Обреновац. Како је прецизирао, ту је доста улагано, а најважније јесте свакако отварање фабрике „Меита”, захваљујући чему су бројни грађани добили радно место. Урађене су реконструкције већих улица, међу којима су Буде Давидовића и Железничка, и асфалтирано је око тринаест километара некатегорисаних путева.
 
– Највећи проблем Барича јест вртић из осамдесетих година прошлог века, који је азбестни. Дошао је на ред за реконструкцију јер смо прво уложили паре у велики вртић у Белом пољу, скоро двеста милиона. У петак би требало да буде отворен тендер, што финансира Општина Обреновац. Очекује се да у октобру вртић буде срушен и ради се потпуно нови. Такође, у оквиру пројекта „Чиста Србија” у Обреновцу се раде две фабрике за прераду отпадних вода, од којих је једна управо у овом насељу. Ради се и скоро сто километара канализације, од чега ће тринаест километара бити у Баричу, тако да ће у наредне две године грађани добити прикључак на канализацију и неће више имати проблем септичких јама – навео је Весић.   

Заменик градоначелника је најавио и да ће се у Обреновцу реконструисати девет постојећих месних заједница и изградити једна нова, управо у Баричу. Грађани ће имати могућност да се прикључе на гас и градиће се и брза саобраћајница према граду.

– Срећан сам што је моја канцеларија „изашла” из центра Београда и ово је моја покретна канцеларија, на точковима. У њој имам све што ми је потребно да причам с људима и да решавам проблеме грађана. Тако разумем свој посао: решавање конкретних проблема људи – истакао је Весић. 

Он је најавио да ће за почетак викендом, а касније и четвртком и петком радити на овакав начин. Весић је појаснио како се канцеларија финансира јер не жели да има било каквих дилема по том питању. 

– Мој пријатељ, адвокат Немања Алексић из Новог Сада, закупио је овај кампер, платио својим новцем, а онда га је уступио мени, уговором који је потписао, на бесплатно коришћење наредних неколико месеци, колико желим, за почетак три месеца. Ова покретна канцеларија не кошта грађане Београда ни један једини динар – истакао је Весић, прецизирајући и да су зато таблице Руме на возилу. 

Заменик градоначелника указао је на велику корисност оваквог рада јер је већ решено десетак проблема. Весић је поручио да ће и убудуће бити стално на терену јер му је посао да решава конкретне проблеме грађана, кад год може. 

– Овакве акције имају много ефекта јер долази много људи који желе да разговарају и да неко чује за њихове проблеме – рекао је Весић. 

Замолио је медије да када год су у могућности пропрате овакве догађаје, али и да указују на проблеме јер је то добро. 

– Сви заједно решавамо проблеме и чинимо град бољим место за живот – поручио је Весић.   

Ово није кампања, прецизирао је на крају Весић, јер је ово његов посао који, како је навео, ради најбоље што може. 

По завршетку обиласка Барича, Весић је заједно са сарадницима и волонтерима обишао и насеља Уровци и Грабовац у Обреновцу, где је такође разговарао с грађанима.