петак, 15. октобар 2021.

Градоначелник Радојичић: Градимо ново прихватилиште за одрасле

У Прихватилишту за одрасла и стара лица све је спремно за прихват лица без крова над главом током предстојећих хладних месеци, рекао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић за ТВ Курир.

– Тренутно је у Прихватилишту више од 50 корисника, али смо спремни и за прихват већег броја особа. Такође, опредељена је додатно и једна установа на Врачару која ће заједно са овом омогућити суграђанима којима је потребна ова врста помоћи да добију храну, топли кутак, одећу и све друго што им је неопходно. Желим и да похвалим запослене у овој установи јер су током целог досадашњег тока пандемије успели да издрже без ширења вируса, односно нису имали заражених корисника. Око 80 одсто корисника је вакцинисано, поштује се процедура, а подсетићу да смо током 2020. године обезбедили 800.000 динара за заштитну опрему и средства за дезинфекцију. Ове године смо до сада определили већ 600.000 динара и наставићемо и даље да улажемо у заштиту – рекао је Радојичић.

Он је истакао да ће установа на Врачару обезбедити додатних 26 места, чиме ће се омогућити равномерна расподела лица без крова над главом.

– Када говоримо о Прихватилишту, подсетићу да ће бити изграђен и нов објекат од 3.500 квадратних метара. Тренутно се ради техничка документација и у наредном периоду очекујемо да ћемо имати места за укупно 142 корисника – поручио је градоначелник Београда.