петак, 15. октобар 2021.

Весић: Триста таблета на поклон деци са Косова и Метохије

Град Београд је обезбедио 300 таблета српској деци на Косову и Метохији која су слабијег материјалног стања. Таблети су послати и подељени најугроженијим малишанима, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући на ТВ Пинк.

Он је подсетио да је 69.792 деце од трећег до шестог разреда у Београду добило таблете, а 6.972 учитеља и наставника лаптопове.

– Са нашим људима који воде српски народ на Косову и Метохији договорили смо се да обезбедимо 300 додатних таблета нашој најугроженијој деци. Ти таблети су стигли, подељени су деци и ово је само још један начин како Београд наставља да помаже наш народ – истакао је Весић.

Заменик градоначелника је најавио да ће се и даље пружати помоћ грађанима Косова и Метохије, подсећајући да је Град помогао да се изгради парк у Косовској Митровици, те да је прошле године завршена и друга зграда са 42 стана за српске породице које су протеране 2004. године.

– Српска деца на Косову и Метохији треба да имају све што имају деца у Београду, а када видите ту децу како се радују, онда посао којим се бавите има смисла. Пресрећан сам због тога што смо обезбедили додатних триста таблета за ову децу – рекао је Весић.