петак, 15. октобар 2021.

Радојичић: Сарадња младих и Града кроз програм „БГ пракса”

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић данас је у име Града Београда потписао Споразум о сарадњи у пружању подршке јавне управе високошколским установама у образовном процесу.

Сврха овог споразума јесте јачање партнерства и успостављање ближе сарадње у процесима који омогућавају школовање кадрова за јавну управу, како у теоријском тако и у практичном делу.

– Истакао бих да у Граду Београду од 2010. године спроводимо програм под називом „БГ пракса”. Од почетка реализације пројекта, више од 2.000 студената са 26 факултета Универзитета у Београду је стекло радно искуство у институцијама чији је оснивач Град Београд – рекао је градоначелник Радојичић.

Пројекат се реализује у сарадњи са Центром за развој каријере и саветовање Универзитета у Београду, а селекција се врши на основу критеријума који одговарају потребама позиција за које се расписују јавни конкурси.

– Овај програм је изванредна иницијатива а чињеница да траје више од десет година говори о томе да је корист и за младе академце и за Град Београд обострана. Нажалост, због пандемијских услова, нисмо били у могућности да програм „БГ праксе” реализујемо у протеклом периоду. Уверен сам да ћемо, када се поново буду стекли услови, добити квалитетне кандидате који ће се одлично снаћи и много тога научити кроз праксу у Градској управи – закључио је градоначелник Београда.