среда, 27. октобар 2021.

Весић: Скупштина града 8. новембра о плану генералне регулације шинских система

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је да ће се 8. новембра Предлог плана генералне регулације шинских система наћи пред одборницима на седници Скупштине Града Београда, након чега се може издати грађевинска дозвола и почети са изградњом метроа.

– Када је у питању метро неке примедбе су прихваћене, комисија ради и завршиће свој посао до 8. новембра. То је последњи неопходан корак како бисмо почели изградњу метроа – рекао је Весић.

Он је нагласио да план генералне регулације шинских система није само важан због метроа него и због БГ воза.
 
– На тај начин ће се повезати Сурчин и Обреновац с новим линијама које сада не постоје, а појачаће се и линије према Младеновцу, Барајеву и Сопоту. Сви становници приградских општина за четири, пет година ће имати на сваких 10 до 12 минута воз до центра града „у шпицу” и 45 минута „ван шпица”. Ово ће омогућити да живите у Младеновцу и радите у Београду и обратно као и то да функционишемо као једна целина – рекао је Весић за РТС.

Он је подсетио да ће се проширити и трамвајске линије за 42,6 километара.

– Продужићемо трамвај од Пожешке према Цераку, од Јурија Гагарина према Лединама и Бежанијској коси, од Богословије на Аду Хују па мостом на леву обалу Дунава. Тако ће се омогућити да трамвај буде још присутнији у граду што значи скоро потпуни прелазак на шински систем превоза – закључио је Весић.