уторак, 16. новембар 2021.

Весић: Београд се спрема за празнике, новогодишња расвета ће засветлети 1. децембра

Новогодишња расвета биће укључена око 1. децембра у десет градских општина, у приградским око 5. децембра, а до сада су од 123 улице окићене 53, рекао је заменик градоначелника Горан Весић за ТВ Пинк.

– Београд има једну од најбољих новогодишњих расвета у овом делу Европе и због тога смо срећни јер то показује да као град напредујемо, а увек је добро да град буде окићен за новогодишње празнике. Већ су окићени Лондон, Њујорк и Москва, а ускоро ће и Београд бити. До сада су окићене 53 улице, од 123 које китимо. Поред тога, и друге локације китимо – паркове, тргове. Ове године ће новогодишња расвета бити укључена око 1. децембра у десет градских општина, а у приградским око 5. децембра.

Додао је да ће новогодишња расвета остати све до Сретења односно до Дана државности.

– Укључивање новогодишње расвете значи почетак манифестације „Београдска зима”, која садржи велики број програма за децу, попут Трга бајки испред Општине Звездара, затим програм у Парку војводе Вука. Осим тога имаћемо програме у центрима свих приградских општина. У центру града ће, поред клизалишта које се већ традиционално нуди, бити организован и дочек Нове године – рекао је Весић.

Он је подсетио да грађане у самој новогодишњој ноћи очекује спектакл на платоу испред Дома Народне скупштине.

– Певаће три наше велике звезде, Јелена Карлеуша, Марија Шерифовић и Сара Јовановић. Осим тога, 30. децембра ће на Славији бити организовано вече за млађе, а већ 1. јануара нас очекује манифестација „Улица отвореног срца”, како у Светогорској улици тако и у свим другим деловима града, јер „Улицу отвореног срца” организујемо у свих 17 градских општина – рекао је заменик градоначелника.

Према његовим речима, ове године нас очекује богат новогодишњи дочек. Како ће он бити организован зависи од епидемиолошких мера, што у овом тренутку нико не може да зна, али добро је да се број заражених смањује, напоменуо је Весић.

– Ми смо као Град последње две године успели да сачувамо јавно здравље, а да се у исто време и ради. Једини смо град у Европи у коме је прошле године одржан Џез фестивал, једини град у коме је организован филмски фестивал и који могу да посете туристи. Лако је доћи до нас јер признајемо сертификате Европске уније. Ми смо град који живи од туризма и зато је важно да се одржава мера између чувања јавног здравља и тога да угоститељи раде и надаље. Сигуран сам да ће много људи, не само Београђанки и Београђана већ и оних из региона доћи да дочека Нову годину у Београду – закључио је Весић.