четвртак, 2. децембар 2021.

Весић: Предлози грађана о пројектима који се финансирају из буџета до 8. децембра

Заменик градоначелника Горан Весић позвао је све Београђанке и Београђане да дају своје предлоге о томе шта треба да се финансира из буџета Града Београда и подсетио да јавна расправа траје до среде, 8. децембра. 

Он је за ТВ Пинк нагласио да је буџет за 2022. годину рекордан и да износи једну милијарду и 360 милиона евра, односно више од 150 милијарди динара. 

– Позивам све грађане да искористе прилику да гласају и дају своје предлоге. До јуче смо добили више од пет хиљада предлога грађана о томе шта желе да урадимо са овим буџетом. Од 8. до 15. децембра размотрићемо њихове предлоге, како бисмо око 20. децембра усвојили буџет – рекао је Весић.

Он је подсетио да је Град прошле године добио много добрих предлога од грађана и да је много тога и реализовано или се реализује, као што је на пример реконструкција Омладинског позоришта „Дадов”. 

– На овај начин настављамо и ове године. Позивамо грађане да учествују у креирању буџета, јер они имају право да укажу на то где да се њихове паре троше. Тако заједнички наш Београд чинимо бољим местом за живот – закључио је Весић.