субота, 4. децембар 2021.

Весић: Организатори блокада нису послушали апел Града

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да они који су данас организовали блокаде саобраћајница нису послушали апел Града да не ометају редован живот грађана и да су комуналне службе биле спречене да изађу на терен.

Весић је за Танјуг изјавио да је од 14 сати на територији Београда било блокирано 79 аутобуских линија, те да су, поред оних које пролазе кроз центар, блокиране и аутобуске линије према Лазаревцу, Обреновцу, Борчи, Батајници, Железнику, Пупиновом мосту...

– Према нашим проценама, у тим аутобусима је било између 25 и 30.000 људи који су морали да напусте аутобусе и наставе пут пешице или да се сналазе на други начин – рекао је Весић.

Навео је да је у Железнику мала група људи покушала да заустави аутобус, а пошто нису успели, каже, каменовали су га, али да нико од путника није повређен.

Истакао је да је пријављено око 80 кварова на београдским топланама, те да се нада да ће екипе по завршетку свих блокада успети да их у најкраћем року отклоне.

– Посебно је био проблем у једном делу Новог Београда где је настао квар на далеководу и није га било могуће отклонити све док се не оконча блокада – рекао је он.

Напоменуо је и то да су у Јавном предузећу „Градско стамбено” пријављене 42 интервенције, које нису могле да се обаве, те да је било најдраматичније у згради у Улици Јурија Гагарина где је жена била заглављена у лифту више од сат времена, јер је возило за хитне интервенције било блокирано на Газели.

Такође, истакао је Весић, пристигло је 36 пријава „Београдском водоводу и канализацији”, где је на респолагању било укупно 19 екипа, од којих су само неке успеле да изађу на терен, јер су заобишле блокаде.

– Функционисање нашег јавног комуналног система је отежано јер, нажалост, они који блокирају улице не схватају да овај град има свој живот и не разумеју да немају право да ометају друге људе – рекао је Весић.

Како је додао, Град ће по завршетку свих блокада у року од највише два сата успоставити потпуно нормално функционисање комуналног система.