недеља, 5. децембар 2021.

Весић: Свако има право на политички став, али не и да блокира живот грађана

Мени је жао што они који су јуче организовали протесте нису послушали апел Града да не блокирају саобраћајнице, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић за ТВ Пинк. 

– Разумем потребу људи да изразе своје политичко мишљење, то никада није било спорно. Али, не можете изражавати своја политичка мишљења тако што ћете блокирати живот других људи – рекао је Весић.

Он је подсетио на јучерашње немиле сцене, попут оне када жена носи дете преко моста јер мора да стигне на дијализу, истакнувши да нема потребе за тим. 

– Сваки грађанин који је незадовољан неким законом има право да сакупља петиције, има право да протестује, али не тако што ће блокирати саобраћајнице. Јуче смо имали 79 отказаних градских линија, више од 25.000 људи није могло да користи градски превоз за време блокаде и то напросто није у реду – истакао је Весић.

Заменик градоначелника је зато апеловао на све који имају намеру да изражавају своје политичке ставове, организују протесте, да то више не раде на овај начин. 

– Ми сви живимо у истом граду и треба да поштујмо једни друге. Не морамо сви исто да мислимо, али није добро понашати се на овакав начин. Видели смо какав је хаос био, а нема потребе за тим – заључио је Весић.