недеља, 13. март 2022.

Весић: Потписани уговори за изградњу још два вртића

Град Београд потписао је уговоре за пројектовање и изградњу још два вртића, и то у Блоку 8А у Новом Београду и у насељу Алтина у Земуну. Вредност пројектовања и изградње ова два објекта је 512 милиона динара, рекао је Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

– Вртић у Блоку 8А у Новом Београду имаће бруто површину од око 1.170 квадратних метара и у њему ће моћи да буде смештено 156 деце. Површина комплекса на којем ће се налазити вртић је 3.901 квадратни метар, нето вредност пројектовања и изградње је 169 милиона динара, а укупан рок за завршетак посла је 455 дана – прецизирао је Весић и додао да се тренутно пројектују и граде још два вртића у Новом Београду – на Бежанијској коси и у Блоку 62. 

Све ове вртиће гради Град Београд, објаснио је Весић.

Весић је рекао да ће се вртић у Алтини налазити уз Улицу Павла Вуисића.

– Површина вртића биће 1.990 квадратних метара, а моћи ће да прими око 270 деце. Локација на којој се гради вртић има површину од 66 ари, нето вредност посла је 343 милиона динара и укупан рок за завршетак радова је 500 календарских дана – објаснио је заменик градоначелника.

Од 2018. године до данас, Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда завршила је изградњу четири вртића.

– Вртићи су у Земуну, на Чукарици, у Раковици и Обреновцу. Вртић на Бежанијској коси је у изградњи, а још осам уговора о пројектовању и изградњи је у реализацији за вртиће у насељима Сунчани брег, Браће Јерковић, Сремчица, Миријево, Борча, Младеновац, Лазаревац и Блок 62 у Новом Београду. Поред 15 вртића које гради Дирекција, Град Београд је протекле четири године изградио вртиће у Сурчину и Курсулиној улици на Врачару. Током јесени биће расписани тендери за изградњу још осам вртића, чиме ће бити испуњено обећање које сам дао грађанима после формирања градске власти 2018. године да ће Град Београд изградити 25 вртића, што се никада није десило у периоду од пет година – рекао је Весић.