четвртак, 12. мај 2022.

Весић: Београд је спортска престоница овог дела Европе

За седам дана Београд ће бити препун странаца јер очекујемо 18.000 гостију из иностранства на Фајнал фору и само на том спортском догађају очекујемо зараду од 25 милиона евра, рекао је заменик градоначелника Горан Весић на свом Јутјуб каналу у рубрици „Уживо – Кафа са Весићем”.

Он је подсетио да пре Фајнал фора главни град Србије у недељу очекује и одржавање Београдског маратона и у разговору са Дарком Хабушом, директором Београдског маратона, подсетио да је 1997. године био председник Организационог одбора ове манифестације. 

– То је био 10. маратон по реду, а ове године ће се трчати 35. трка. Дарко Хабуш и његов тим раде велику ствар за Београд, јер наш град чине како инвестиције, зграде и булевари, али и његов дух, културни и спортски догађаји. Маратон у Београду има традицију од 35 година, а ми ћемо настојати да му додамо још садржаја како би био још масовнији. Дакле, ова и следећа недеља у Београду ће бити у знаку спорта, ту су Београдски маратон у недељу и Фајнал фор од четвртка и то је најбољи доказ да је Београд и спортска престоница овог дела Европе – рекао је Весић, позвавши Београђане да у што већем броју учествују у „Трци задовољства” на два и по километара. 

Хабуш је истакао да је све спремно за одржавање Београдског маратона и да је старт трке због неповољнијег времена предвиђен за осам сати ујутро.

– Овог пута маратон смо померили на 15. мај јер се међународни спортски догађаји не планирају на велике празнике, а имали смо и неповољнију епидемиолошку ситуацију. Већ у петак се предвиђа температура од тридесетак степени, те смо сматрали да је ипак боље да трка почне раније како би учесницима било лакше. Очекујемо 6.700 такмичара, од којих 1.200 страних тркача, а међу њима су Етиопљани и Кенијци као главни фаворити. Верујем да ће у „Трци задовољства” учешће бити такође масовно и очекујемо око 10.000 људи који ће промовисати здрав живот. Хотели су пуни, очекујемо и добру зараду за град и желимо да вам захвалимо за сву подршку коју нам пружа Град Београд – казао је Дарко Хабуш.