четвртак, 26. мај 2022.

Горан Весић донирао књиге Библиотеци града Београда

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас Библиотеку града Београда и том приликом овој институцији поклонио одређен број примерака његове „Књиге о Београду 2”. Догађају је присуствовао секретар за културу Иван Карл, као и директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков.

Директорка Нинков је Весићу уручила почасну чланску карту, као и захвалницу, док је Весић осим својих књига поклонио и неколико примерака других старих књига значајних за историју српске културе.

Заменик градоначелника је том приликом истакао да је Библиотека града Београда једна од наших најзначајнијих институција културе.

– Посебно сам срећан и поносан што сам имао прилику да дам лични допринос развоју наше градске библиотеке. Када сам издао прву књигу, поклонио сам одређени број примерака Библиотеци града Београда, али и свим подружницама, што сам и данас учинио са својом другом књигом. Библиотека града Београда чува око два милиона књига и помаже да се грађани, посебно најмлађи и најстарији, образују и читају, те је њихова мисија посебно важна – рекао је Весић.

Он је нагласио да је срећан због улагања у градску библиотеку, која је, како је рекао, сваке године све боља и опремљенија.

– Прошле године смо установили Награду града Београда за књижевност „Београдски победник”, коју додељује Библиотека града Београда, као и Награду за дечју књижевност „Душко Радовић”, чиме смо показали велики значај ове институције за културу читаве Србије. Срећан сам и поносан због свега тога, али и због чињенице да запослени дају огроман допринос како би се ова институција развијала на прави начин. Све то раде без обзира на висину личног дохотка, који би, наравно, могао да буде и већи. Овај посао не може да се ради без љубави, а они улажу себе стопроцентно у посао, на чему сам им веома захвалан – поручио је Весић.